واقعیت مجازی چیست و با چه روشی بوجود آمدن شد


به گزارش خبرنگار جانب فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیر پیشرفت فناوری داخل سال‌های اخیر، دنیای جدید و سرشار از شگفتی را پیش روی ابداع ميثاق قرارگاه داده است که شاید هیچ یک از افرادی که یک دوران پیش زندگی می‌کردند، مروا نمی‌زدند که روزی بشر، سود از این تغییرات و فناوری‌های نوظهور را (كمينه جلاجل آینده‌ای نزدیک)، آزمايش کند.

Iranvrt.com

جلوگیری از بیماری‌های صعب‌العلاج از طریق فناوری تعمير ژنی، خودرو‌های خودران، تراشه‌های نانویی بسیار کوچک، ابرکامپیوتر‌های پیشرفته و با قدرناشناسي محاسبات بسیار زیاد و شبکه‌های اجتماعی با قابلیت پیش‌بینی حرکات و تصمیمات کاربران، يكه نمونه‌هایی از این نوآوری‌های اعجاب‌آور هستند که شاید برای کاربرانی که از آن‌ها تمتع می‌کنند، بسیار معمولی باشد.

اما باید بدانیم که پيدايي و تجاری‌سازی هر یک از این فناوری‌ها از زمانی که همچون یک ایده بيهوده و غیرممکن پشه عقلي یک مخترع پدید می‌آید، عديل زمانی که گوهر اندام یک دخل کارآمد و نهایی رزق دسترس مصرف‌کنندگان مركز می‌گیرد، فرایندی بسیار طولانی، پیچیده و متشکل از تلاش‌های چندین و اندك مخترع، فاضل و فناور را جلاجل تن دارد.

یکی از فناوری‌های تقریباً جدید و درون عین وجد بسیار کلیدی، فناوری واقعیت مجازی یا «Virtual Reality» است. این فناوری، دره سال‌های اخیر سوگند به ضراء موضوع توجه مردم، شرکت‌های فناور اعاظم و مخترعین و نوآوران طمانينه باز است؛ به‌طوری که مارک زاکربرگ «Mark Zuckerberg»، مدیرعامل و بنیان‌گذار فیسبوک، پس از همه‌گیر روان شدن گوشی‌های هوشمند، «VR» را به منظور ديباچه جهش كم عرض بعدی مشهور و از همین رو، با خرید ۲ میلیارد دلاری «Oculus» که از پیشگامان فناوری واقعیت مجازی است، سرمایه‌گذاری فراوانی دروازه این جانب ادا داده است.

واقعیت مجازی چیست، چگونه کار می‌کند و سیر تکامل ثانيه از تحرير دادن زمانی ابتدا شده است؟

واقعیت مجازی Iranvrt

دروازه سنه ۱۹۳۵ میلادی، استنلی وینبام «Stanley Weinbaum»، نویسنده آمریکایی، داستانی علمی تخیلی با شهير عینک پیگمالیون «Pygmalion’s Spectacles» منتشر نمود. گوهر این داستان، شخصیت اصلی نوعی عینک يگانه يم ديد گذاشته که وی را براي دنیایی افسانه‌ای منتقل می‌کند. این جاه که دقیقاً متفاوت با هدست‌های واقعیت مجازی فعلی است، امکان امتحان حواس پنج‌گانه را برای شخصیت افسانه لحيم نموده و با توجه به مقصد تأثیر این قصه تخیلی پهلو مسیر ساخت دستگاه‌های «VR» و پیش‌بینی‌های دقیق وینبام از آینده واقعیت مجازی، منشأ این فناوری را به سمت وی ستيهنده داده‌اند.

واقعیت مجازی تهران

چارلز ویتستون «Charles Wheatstone»، پشه چوب ساج ۱۸۳۸ میلادی، پدیده دید دوچشمی یا «Steropsis» (درک عمق از طریق ارسال محرک‌های بینایی ترکیبی از دو نگاه براي مغز بشر) را توصیف کرد و ثمره اصلاً همین مفهوم، ناكام موفق شدن براي ساز «استریوسکوپ» شد. مطابق با این نوآوری که مدال رویال گروه سلطنتی را برای وی با ارمغان داشت، دو عکس از یک شیء واحد، سوگند به مغز ارسال شده و با ترکیب آن‌ها، نوعی كيفيت سه‌بعدی به قصد دروني القاء می‌شد.

Iranvrt.com واقعیت مجازی

ویتستون داخل استریوسکوپ ابداعی خود، برای ارسال تصویر بوسيله توقع کاربر، از یک همسر آینه با زاویه ۴۵ مكانت بهره وري می‌کرد. اگرچه این فناوری مئه نوزدهم، با استاندارد‌های فعلی فناوری پیش پا متواضع و ابتدایی با اندازه می‌آید، اما بسیاری از شرکت‌های سرشناس نظیر گوگل، برای ایجاد احساس عمق هزينه درا اپلیکیشن‌های واقعیت مجازی موبایل، از رویکردی شبيه با آن ضرر استفراغ می‌کنند.

شرکت واقعیت مجازی Iranvrt.com

پیش‌بینی‌های وینبام از عینک‌های واقعیت مجازی آن‌چنان نزديك دورافتاده نبود و ناقوس دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی، مخترعین و علاقه‌مندان با این حوزه، مدل‌هایی اولیه از نمایشگر‌های مجهز با این فناوری را ساخته و معرفی نمودند. یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌ها سر این دو دهه، بساط اسم شده از سوی مورتون هیلیگ «Morton Heilig» بود که نخستین سرمايه «VR» دره جهان براي محاسبه گري می‌آید. این ابزار که سنسوراما «Sensorama» شهير داشت، شامل یک اتاقک گنده چهار نفره بود که با ترکیب چندین فناوری مختلف، می‌توانست حواس كس داخل اتاقک را از طریق نمایش یک فیلم سه‌بعدی رنگی، نديم با لرزش، صدا، بادا و حتی اثرات جوی شبيه وزش باد، تحریک کند.

هیلیگ، یک فیلم‌بردار سینما بود و از سنسوراما برای ساختمان شش فیلم کوتاه كاربرد کرد. وی سنسوراما را گوهر دهم ژانویه موسسه) ۱۹۶۱ میلادی دره در جريده ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا براي ثبت رسانید و دردانه روز ۱۹۶۲ نیز، گواهی ثبت اختراعی براي شماره «US۳۰۵۰۸۷۰» را از باب این خواهش گرفتن کرد.

هیلیگ دردانه دانشپايه ۱۹۵۷ نیز، اقدام به منظور ثبت اختراعی دراي خصوص «Telesphere Mask» کرد که مداخل سنه ۱۹۶۰، گواهی ثبت اختراعی به تعداد «US۲۹۵۵۱۵۶» را پشگامان واقعیت مجازی ایرانیان برای اولین صفحه‌نمایش متبحر بهره وري فراز روی پیشانی «HMD» دریافت کرد. این دستگاه، تصاویر سه‌بعدی استریوسکوپی را با زاویه دید گسترده و صدای استریو ارائه می‌کرد و البته با دلیل مکانیکی زندگي كردن دستگاه، امکان ردیابی حرکتی عايدي هدست و اتصال با سیستم‌های کامپیوتری را نداشت.

از این تاریخ، سیر تغییرات و پیشرفت فناوری، تشدد یافته و سیر صعودی بوسيله خود گرفت. جمان روز ۱۹۶۱ میلادی، هدسایت «Headsight» از سوی دو متخصص ماشين آلات ودستگاههاي الكترونيكي شرکت «Philco» قسم به نام‌های کومئو «Comeau» و برایان «Bryan» صنع شد که نخستین «HMD» با قابلیت ردیابی و تشخیص حرکات محسوب می‌شود. هدسایت دارای نمایشگر‌های داخلی مجزا برای هر یک از چشم‌های کاربر بود و سیستمی نیز برای رهگیری حرکات دهانه داشت. این دستگاه، به سوي نصيحت ارتش برای رصد موقعیت‌های خطرناک نظامی از مجره گردش صنع شده بود. از این منظر، این تجمل هم بستري با توجه با تعریف رایج فعلی هدست واقعیت مجازی، نمی‌تواند ديباچه بلوا را به سوي خود عام دهد.

ایوان ساترلند «Ivan Saterland»، دانشمند حقايق کامپیوتری را می‌توان خلاق نخستین «HMD» واقعیت مجازی دانست. وی داخل عام ۱۹۶۵ میلادی، فهم شده «Ultimate Display» را ارائه کرد، یک دنیای مجازی که از طریق «HMD» شايسته مشاهده بوده و این کار با چنين کیفیتی انتها می‌گیرد که کاربر اقليم به قصد تمایز واقعیت مجازی و واقعی نخواهد بود. نوشته انتشار یافته از سوی ساترلند، عملاً پایه و محور فناوری واقعیت مجازی با معنای تعبير امروز آشوب است.

او درباره «Ultimate Display» می‌گوید: «این مفهوم، اتاقی است که از طریق کامپیوتر کنترل می‌شود. با یک برنامه‌نویسی مناسب و یک صندلی برای نشستن، چنین نمایشگری می‌تواند سرزمین عجایبی باشد که آلیس هزينه درا حين قدم گذاشت». ساترلند پشه روز ۱۹۶۸، با کمک دانشجوی خود زياد اسپرول «Bob Sproull»، كامروا به سمت سامان نخستین «HMD» واقعیت مجازی تحت كنيه شمشیر داموکلس «The Sword of Damocles» شد. این هدست، به منظور جای دوربین به طرف یک کامپیوتر وابسته بود و می‌توانست تجربه‌ای اولیه از واقعیت مجازی را برای کاربران ميسر نماید. نوا ساترلند، نتوانست از یک پروژه آزمایشگاهی فراتر فرزند که دلیل عمده این موضوع، سنگین وجود داشتن بیش از كنار نفس بود.

جلاجل مراسم سال روزدرگذشت ۱۹۷۲ میلادی، شرکت آمریکایی «جنرال الکتریک»، با فايده ستاني از تعبیه سه صفحه‌نمایش سره درون اطراف کابین خلبان، یک شبیه‌ساز پره کامپیوتری با دید ۱۸۰ مقام ساخت که نقطه عطفی دراي گسترش دادن فناوری واقعیت مجازی سوگند به شمردنرياضي می‌آید. ملازم بوسيله تأکید است که شبیه‌ساز گواهي به‌عنوان شکلی از واقعیت مجازی، قدمتی طولانی داشته و نخستین نوآوری دخل این زمینه، به دانشپايه ۱۹۲۹ میلادی منبسط می‌گردد.

لولو این سال، ادوارد لینک «Edward Link» توفيقيافتن به مقصد ساختار «Link Trainer» به‌عنوان یک شبیه‌ساز پار الکترومکانیکی شد. ارتش آمریکا، شش آپارات از اختراع آقای لینک را با قیمت ۳۵۰۰ دلار خریداری نمود و دره طول آرزم جهانی دوم، خلبانان بسیاری از طریق این دستگاه‌ها، آموزش‌های اولیه خلبانی را اوايل نموده و مهارت‌های فرمان خود را با ایمنی کامل بهبود دادند.

یک طراح ماشين آلات ودستگاهها و ابزار الكترونيكي ارتش قسم به آوازه توماس فرنس «Thomas Furness»، از دیگر افرادی است که مرواريد درآمد زمینه گسترش دادن شبیه‌ساز‌های پريدن فعالیت داشت. وی جلال خود را درون روز ۱۹۶۶، به مقصد تاكيد كردن نیروی هوایی ارتش سامان و باب ادامه لولو دوازده ماه) ۱۹۸۶، شبیه‌ساز پیشرفته‌ای با اعتبار «Super Cockpit» علم نمود که از تصاویر رادار و مادون‌قرمز و نقشه‌های سه‌بعدی کامپیوتری قسمت می‌برد. با توجه به ماهیت دستگاه‌های شبیه‌ساز پرواز، مخترعینی بسان لینک و فرنس نیز، تو مجموع مخترعین و نوآوران توسعه‌دهنده فناوری واقعیت مجازی به سمت مجازات شدن می‌آیند.

گوهر دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی، روند صفت امپرياليست فناوری واقعیت مجازی از طریق پلتفرم تعاملی «VIDEOPLACE» (یک پلتفرم تعاملی مبتنی بلندي واقعیت مجازی که ناقوس میلواکی آمریکا بوسيله اجرا درآمد)، برنامه «Aspen Movie Map» (برنامه دانشگاه «MIT» که به مقصد کاربران امکان می‌داد، از طریق «Google Street View» مداخل خیابان‌های مدينه آسپن عايدي ایالت کلرادو قدم بزنند) و تأسیس شرکت «VPL Research» (اولین شرکت عرضه‌کننده عینک‌ها و دستکش‌های واقعیت مجازی) ادامه یافت.

عايدي سال‌های پایانی زغال اخته بیستم، علم دستگاه‌های تجاری مبتنی طاعت «VR» از سوی شرکت‌های فناور آغاز شد. «SEGA VR-۱» رزق سال ۱۹۹۴ و کنسول بازی «Nintendo» دروازه عام ۱۹۹۵، از نخستین تلاش‌ها هزينه درا این زمینه محسوب می‌شوند. گفتنی است، پائول استیون مارشال «Paul Steven marshall» باب تاريخ ۱۹۹۷ میلادی، اقدام به منظور ثبت پتنتی با آدرس «تولیدکننده واقعیت مجازی برای نمایش چكيده اطلاعات» نمود. فناوری تشریح شده مداخل این پتنت، به سمت کاربران دره تجزیه‌وتحلیل اطلاعات مالی کمک می‌کرد. این پتنت که گواهی هردمبيل لولو ژوئن زاد ۲۰۰۰ میلادی، با تعداد «US۶۰۷۳۱۱۵» از سوی كتاب ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا صادر شد، یکی از پتنت‌های کلیدی تو زمینه تجاری‌سازی کاربرد‌های فناوری واقعیت مجازی است.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *